Smykkepleje

For at dine smykker kan holde bedst muligt, er der nogle retningslinjer, der er gode at følge. På denne måde får dine smykker længst levetid. Derfor anbefaler vi dig at følge disse råd:

  • Undgå at dine smykker kommer i kontakt med parfume, creme, hårspray og andre kemikalier
  • Undgå at dine smykker bliver udsat for vand og fugt, eksempelvis når du bader, er ved stranden eller vasker fingre
  • Det kan være en god idé at tage dine smykker af, når du sover, dyrker sport eller laver mad, da smykket kan blive udsat for slag eller snavs

 

Plejeprodukter

Du kan rense dine smykker i Hagerty Silver Clean, som er en special væske, der fjerner snavs og anløbninger, samt gør dine smykker glansfulde. Til mere jævnligt brug anbefaler vi Hagerty Silver & Jewel Cloth, som er en blød bomuldsklud imprægneret med pudsemiddel. Du skal dog være varsom, når du bruger plejeprodukter. Hvis du renser for voldsomt, for ofte eller i for lang tid ad gangen, kan det være med til at slide overfladebehandlingen af på dit smykke.

Et nemt trick er, at du kan lægge dit smykke i en varm balje med sulfo og herefter børste forsigtigt med en gammel tandbørste, hvis du blot ønsker at fjerne lidt skidt eller snavs.

Du kan henvende dig ved din lokale guldsmed, hvis du ønsker at købe produkterne fra Hagerty.

 

Overfladebehandling

Det er vigtigt at nævne, at fælles for alle overfladebehandlinger er, at de slides med tiden. Derudover skal du være opmærksom på, at nogle mennesker slider mere på deres smykker end andre. Derfor er det svært at vurdere, hvor længe en overflade holder. Nogle mennesker har en større mængde syre i kroppen end andre, som kan gøre, at overfladen på deres smykker slides hurtigere. Smykker slides ligeledes også hurtigere, hvis de kommer i kontakt med kemikalier som parfume, creme eller hårspray samt fugt, vand eller andre væsker.

Hvis du ønsker, at dit smykkes overfladebehandling skal fornyes, beder vi dig henvende dig ved din lokale forhandler eller guldsmed.

 

Opbevaring af smykker

Vi anbefaler, at du opbevarer dine smykker et tørt sted. Det bedste sted at opbevare smykker, er i et lukket smykkeskrin. Gerne i original emballage eller i separate plastikposer, så smykkerne ikke ridser hinanden.

Vi fraråder at du opbevarer dine smykker på badeværelset, da den høje luftfugtighed har en negativ påvirkning på dine smykkers overflade.